Scroll Top

PALIVERE XVII RATTAMARATON 2024

10. augustil peeti Paliveres järjekordne FIXUS Palivere XVII Rattamaraton, mis tõi kohale üle 250 rattasõitja igas vanuses ja erinevatest Eesti paigust. Seekordne maraton oli eriline, sest esmakordselt said ratturid kasutada ka Palivere spordimaja, mis lisas üritusele uusi mugavusi.

Spordimaja, mis on juba mõnda aega olnud kohalike spordisõprade kasutuses, pakkus seekord rattamaratoni osalejatele suurepäraseid tingimusi enne ja pärast sõitu. Võistlejatel oli võimalus nautida kosutavat suppi, kasutada pesemis- ja saunavõimalusi ning tutvuda spordimaja kaasaegsete ruumidega. See uus lisand tõi üritusele palju positiivset tagasisidet.

Rattamaraton, mida korraldati koostöös Marimetsa Kapi sarjaga, toimus Paliveres juba 17. korda. Hommik algas sajuse ja märja ilmaga, mis muutis rajad mudaseks ja nõudlikuks, kuid pärastlõunal selgines taevas ning päike tervitas sõitjaid, pakkudes neile meeldivamat finišit.

Palivere parkla oli täidetud autode ja rõõmsate ratturitega. Kohale olid tulnud rattaklubid üle Eesti, sealhulgas Viljandi Rattaklubi, Nõmme Rattaklubi, Paralepa Rattaklubi, RedBike, Kalevi Jalgrattakool, CFC, Oru Spordiklubi ning mitmed teised rattasportlased ja harrastajad.

Põhisõidu 46-kilomeetrise distantsi võidu viis koju Fixus klubi esindaja Josten Vaidem, kellele järgnesid Karl-Arnold Vendelin Paralepa klubist ja Henri Arjus. Lühikese, 17-kilomeetrise distantsi võidu noppis Silver Semjonov Viljandi Rattaklubist, teisele kohale jõudis Hardy Grünberg Porter Racingust ning kolmandaks tuli Maikel Magnus Välja Kalevi Rattakoolist.

Nooremaid rattureid ei jäetud samuti kõrvale – toimusid lastesõidud 1 km ja 2 km distantsidel ning tillusõit kuni 4-aastastele lastele. Kõik osalejad, olgu nad suured või väikesed, nautisid päeva täiel rinnal ning lahkusid naerulsui.

Kokkuvõttes oli FIXUS Palivere XVII Rattamaraton meeldejääv spordipäev, mis ühendas rattasõpru üle Eesti ja pakkus esmakordselt võimalust kasutada Palivere spordimaja. Täname kõiki osalejaid ja ootame teid ratastega metsa seiklema ka edaspidi!

Tulemused on leitavad: https://my.raceresult.com/300021/results#0_F2DDCD